2024.10.20.
Agile Line

Miért jó az i-Cellnél dolgozni Junior Scrum Masterként?

A cikk írója

Varhold Tícia
Scrum Master

Megosztom

Azt mondhatom, hogy aki Junior Scrum Masterként érkezik ide hozzánk, ezt mind megkapja.

Az i-Cellben a Scrum Master közösséget nagyon eltérő szakmai múlttal rendelkező, nagyon különböző személyiségek alkotják, de mégis sok a hasonlóság bennünk, hiszen a fejlődni vágyás, a szűnni nem akaró tenni akarás és a pozitív attitűd egyaránt jellemzőnk.

Kirakhatjuk az asztalra a problémáinkat, vitatkozhatunk szakmai kérdésekben, elmondhatjuk, ha ma éppen nem vagyunk jól. Azt gondolom, hogy erre mondjuk azt: itt megvalósul a pszichológiai biztonság.

Az Agile Line tagjai egyéni éves célokat határoznak meg önképzésükkel kapcsolatban, emellett olyan célokat is, amelyeket együtt, összefogva valósítanak meg, hogy fejlesszék a szervezeti szintű agilitást és támogassák a kollégák mentális egészségét.

Nagyon pozitív, hogy az i-Cell éves keretösszeggel támogatja az önképzésünkkel kapcsolatos tanfolyamok, vizsgák elvégzését. Így megcsináltuk többen is idén a Scrum.org-os PSM1 vizsgát, illetve az egész szakterület Lean tanfolyamon fog részt venni a cég anyagi támogatásának jóvoltából, így tanulhatok arról, ami jelenleg foglalkoztat és hasznos lehet számomra és a szervezet számára a jövőben.

Az Agile Line-on belül meg vannak határozva a szakmai besorolási szintek is, így soft és hard skill szinten is tudjuk, hogy milyen kritériumok mentén alakulnak a grade-ek. Ez nagyon sokat segít abban hogy lássam, milyen célokat kell elérnem ahhoz, hogy magasabb szenioritási szintre kerüljek, és segít nyomon követni a haladásomat.

Aki Scrum Masterként szeret kutatni, és szeretné megélni az oktatási ambícióit (mint én is), az megteheti itt nálunk. Havonta tartunk a Mobilsoft Connect ernyője alatt SkillsInsight nevű előadásokat, ahol soft skillekkel, agilitással kapcsolatos és pszichológiai témákban bárki adhat elő a kollégák közül, de ezt a szekciót főként mi visszük. Ezáltal tudok számomra érdekes témákban kutatni, előadásanyagot előállítani (a bennem megbúvó kreativitást is ki tudom élni), és a nézőket bevonva olyan tudást átadni a szervezet tagjainak, amit később a munkahelyi vagy a magánéletükben is kamatoztathatnak.

Összességében én azt mondhatom, hogy nagyon örülök, hogy egy ilyen szakmai közösségnek a tagja lehetek.

Ismerd meg a területünket

Agile Line

A hatékony működést ösztönözzük, biztonságos alapot építünk a csapatokban.