Módszereink

Az emberi együttműködésben hiszünk.

img test

Mátrix modell

A csapataink közötti erős partnerség és támogatás alapja a mátrix-szerűen felépülő szervezetünk.

Projektjeinket keresztfunkcionális csapatok készítik, amelyekben a szállításhoz szükséges minden kompetencia megtalálható. A csapatokat Project Managerek és Scrum Masterek segítik.

A kompetenciák mentén különböző szakterületek, line-ok támogatják szakembereinket. Ez lehetővé teszi, hogy a projektmunkák mellett a hosszútávú fejlődés érdekében a szakterületi tudásátadás, közös tanulás is megfelelő hangsúlyt kapjon.

Agilitás

Csapatainkkal az agilis
szoftverfejlesztési elveket követjük

Projektjeink változatosak, így a csapataink és a munkamódszereink is színesek. Rugalmasan alkalmazkodunk a projektek igényeihez. Van, hogy egy csapat egymaga le tudja fedni a projektet, és olyan is van, amikor 4-5 csapat dolgozik együtt skálázott agilitásban. Az agilis módszertanok közül jelen van nálunk a Scrum, Scrumban és Kanban is, ha többcsapatos működésről beszélünk, akkor a SAFe és a LeSS is. Egy alap azért mégis van, amire támaszkodunk, ez a PMI – Disciplined Agile toolkit. Ebben elsődleges szempont a kontextusnak megfelelő működés és nyitottság, amivel jól tudunk azonosulni, így egyre nagyobb teret kap a Disciplined Agile, amihez folyamatosan képezzük magunkat.

Ha egy csapatnál megváltoznak a körülmények, a Scrum Master és a Csapat is úgy érzik, hogy más munkamódszer támogatóbb lenne, akkor bátran kipróbálhatunk valami újat, akár olyat is, ami még nincs jelen a cég életében. Belevágunk, tapasztalunk és utána a csapattal közösen kitaláljuk, hogyan tovább. Ez a fajta nyitottság, felhatalmazás és bevonás jelen van az egész céges kultúránkban és működésünkben.